LIQUITECH FLEX
ADITIV PLASTIFIANT PENTU ȘAPĂ

Aditivul de șapă Liquitech Flex conține substanțe plastifiante care oferă șapei excelente proprietăți mecanice de compresiune și întindere precum și efecte pozitive asupra durabilitățtii și durității. Creste plasticitatea șapei, evitând apariția fisurilor în material.
Liquitech Flex crește conductivitatea termică prin eliminarea rapidă și completă a aerului din șapă.

  • Mod de utilizare

  • Domeniul de utilizare

  • Informatii tehnice

Liquitech Flex se dozează într-un procent de 0.5 – 1% din cantitatea de ciment folosită la obținerea șapei. Se recomandă dozarea aditivului după amestecarea materialelor prăfoase cu cca. 70% din cantitatea totală de apă. Se amestecă aditivul dozat aproximativ 5 minute până la omogenizare. Se adaugă restul de apă și se continuă malaxarea. Șapa obtinută își păstrează lucrabilitatea 75 min.

 

Depozitare

Produsul se ambalează în ambalaje din materiale plastice, echipate cu supape de presiune de 5 kg, 10 kg și 20 kg. Produsul se păstrează în ambalajele originale în spații sigure, acoperite, la temperaturi de 5-25°C.

 

Precauții

P305 + P351 + P338 – ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clătiţi cu atenţie, cu apă, timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi;
P302 – A nu se lăsa la îndemâna copiilor;
P234 – Păstrați doar în recipientul original.

Pentru informații suplimentare, specialiștii societății noastre vă stau la dispoziție.

Liquitech Flex se folosește la șapele din ciment și anhidrid, folosite la instalațiile de încălzire prin pardoseală. Nu atacă elementele de oțel beton sau plastic. Este non toxic și se dizolvă complet în apă.

Parametrii de calitate Valori prescrise Metoda de analiza
Aspect lichid limpede vizual
Culoare maro vizual
Densitate relativa, 15°C, g/cm3 1.18 - 1.22 SR ISO 2811/1995
Clorurile solubile în apă ≤0.1 SR EN 480-10
Conținut de alcalii ≤08 SR EN 480-12
pH 9 ISO 4316
Reducerea de apă ≤5% SR EN 12350-2
Termen de valabilitate 24 luni