Îngrășământul foliar AURORA contribuie la:
- creșterea viguroasă a plantei datorită aportului suplimentar de vitamine, enzime, aminoacizi, hormoni cu rol de stimulare a creșterii, de macroelemente si microelemente;
- îmbunătățirea rezistenței plantelor la frig si boli;
- creșterea rezistenței la secetă prin suplimentarea rezervei de apă în celulele mărite ale plantei, mărire datorată acțiunii extractului biostimulator;
- un randament mult mai bun al absorbției substanțelor nutritive prin frunze (de cca 25-30 ori mai mare decât absorbția prin rădăcini);
- creșterea calității producției (produse agricole mai sănătoase și mai aspectuoase);
- sporirea recoltei cu 17-40%, în funcție de cultură, condiții pedoclimatice și numărul de aplicări.
COMPOZIȚIA PRODUSULUI
Produsul are urmatoarea compoziție, exprimată in % (valorile exprimate în grame/litru sunt de cca 10 ori mai mari):
Macroelemente: Azot (N)- 10,0±0.3; Fosfor (exprimat ca P2O5)- 0,5±0,03; Potasiu (exprimat ca K2O)- 3,5±0.1.
Microelemente: Bor (B)-0,15±0.02; Calciu (Ca)- 0,10 ±0.02; Cobalt (Co)-0,16±0.02;
Cupru (Cu)-0,38±0.02; Fier (Fe)-0,14±0,02; Magneziu (Mg)-0,18±0,02; Mangan (Mn)-0.08±0.01; Sulf (S)-0,38±0,02; Zinc (Zn)-0,15±0,02.
Extract biostimulator din plante (enzime, vitamine, aminoacizi, proteine, amidon, hormoni)- 0,1±0.005.
Macroelementele au rolul de a asigura creșterea și dezvoltarea plantelor.
Microelementele contribuie la: stimularea activității enzimatice, intensificarea procesului de fotosinteză, creșterea rezistenței la secetă,creșterea numărului de flori fertile, scurtarea perioadei de vegetație.
Extractul biostimulator din plante stimulează diviziunea celulară ceea ce conduce la creșterea plantei și mărirea absorbției de apă, crește permeabilitatea membranei celulare, permițând astfel o mai bună absorbție a elementelor nutritive, crește rezistența naturală a plantelor la boli și dăunători.
METODE DE ANALIZĂ
Conținutul de azot total se determină prin metoda Kjedahl, care constă, pe scurt, în transformarea azotului existent în formele nitrică și amidică în azot amoniacal. Apoi se distilă amoniacul pe o instalație Parnas-Wagner și se calculează conținutul total de azot.
Conținutul de potasiu se determină prin metoda fotometrică, cu un flamfotometru. Conținutul de fosfor se poate determina fotometric sau gravimetric.
Conținutul de microelemente se determină prin spectrofotometrie de absorbție atomică.
Conținutul de compuși naturali din extractul biostimulator din plante se garantează de producator și se poate determina, după separare, cu ajutorul cromatografiei de lichid de înaltă performanță cu fază inversă (RP-HPLC) sau cu ajutorul gaz-cromatografiei (GC) asociată cu spectroscopia de masă (SM).
VERIFICAREA CALITĂȚII
Verificarea calității produsului se face pe loturi, mărimea lotului fiind de minim 5 tone. Probele de analiză se prelevează din vasele de stocare, din toate straturile de produs (inferior, mediu și superior). Probele se introduc în două ambalaje de câte 100 ml, se închid etanș iar apoi se sigilează și se etichetează. Un ambalaj se analizează în laborator iar al doilea se păstrează pe perioada de garanție a produsului.